Bucătăria locuinței noastre nu este doar locul în care luăm masa ci și acea prima impresie pe care o avem dimineața, când mergem să ne pregătim cafeaua. Acea zonă în care petrecem timp să gătim sau acel moment în care avem povești lungi după o masă copioasă cu cei dragi. Pe lângă faptul că aceasta ne este utilă și indispensabilă, este la fel de important și sentimentul pe care ni-l oferă. Așadar crearea unei zone care să ne ofere confort și stare de bine, inclusiv în bucătărie, cu un buget destul de mic, este un lucru binevenit.
Cum poti sa revitalizezi bucătăria fără renovare:
1. Unul dintre pașii pe care îi puteți face, nu doar în bucătărie ci în întregul apartament, ar fi să schimbați mânerele de la ușile dulapurilor. Gândiți-vă la aceste accesorii ca la bijuteriile bucătăriei dumneavoastră. Găsiți diverse modele, de la clasice, cromate, cu modele florale, aurii sau mate, în funcție de tematica bucătăriei, acestea pot aduce modificări destul de mari în aspectul mobilei dumneavoastră, cu o investiție minimă.
2. Reordonarea rafturilor sau a dulapurilor. Cu toții ne amintim de acel sentiment de curat și împrospătat atunci când efectuăm curățenia generală înainte de sărbători în casă. Ei bine, cam același lucru îl puteți face și acum. Dacă aveți posibilitatea de a modifica ordinea anumitor corpuri a mobilei dumneavoastră, cu siguranță aspectul bucătăriei va fi schimbat. Dacă nu scoate-ți totul afară din dulapuri și verificați ce anume merită păstrat din ceea ce aveți deja. Nu mai păstrați lucruri pe care le considerați prea vechi sau nu le mai folosiți. Un dulap mai aerisit, care să conțină doar lucruri folositoare va fi mult mai util și mai ușor de întreținut o ordine.
3. Bateria de la chiuvetă, este acea îmbunătățire pe care o puteți face în aspectul chiuvetei. O baterie cu un model specific sau o anumită culoare, va da o cu totul altă personalitate chiuvetei și implict bucătăriei, dând sentimentul de nou . Puteți repeta procesul și la baie, dacă este necesar.
4. Înoiți ustensilele prea vechi. De cât timp folosiți aceași paletă sau tocătorul de lemn? Dar tăvița pentru cafea sau coșul de fructe? Acestea sunt printre puținele întrebări pe care vi le puteți pune, iar răspunsurile vă vor duce înspre achiziționarea doar acelor lucruri cărora le-a cam venit momentul să fie înlocuite cu unele noi. De exemplu un tocător de marmură este foarte util și totodată aspectos sau o tăviță pentru cafea cu diferite modele, picturi sau chiar mesaje vă pot îmbunătăți până și starea de spirit.
5. Organizarea recipientelor. Un raft pe care se înghesuie multe condimente sau cutii cu tot felul de alimente, cu siguranță nu este ceea vă doriți pentru bucătăria dumneavoastră. Așadar, ordonați toate în recipiente frumoase, care să vă ajute să găsiți mai usor ceea ce căutați și în același timp veți menține prospețimea produselor.
6. Optați pentru verde natural. Știm că energia pe care o primim din natură nu se compară cu nimic. Așadar aduceți o mică pare din ea în bucătăria dumneavoastră. Poziționați ghivece cu flori sau și mai indicat cu plante aromatice pe care le puteți folosi și în asezonarea mâncării, precum: busuiocul, menta, lămâiul, rozmarinul, lavanda etc în acele locuri unde doriți să împrospătați aspectul. Dacă sunteți pasionați de natură și grădinărit iar niște ghivece cu plante vi se pare prea puțin lucru, găsiți case de vânzare în Sibiu cu grădini sau terase întinse unde aveți posibilitatea de a vă construi mai multe spații verzi.
7. Creați un perete artistic. Decorarea casei se face inclusiv în bucătărie. Așa cum am menționat la începutul articolului, bucătăria este important să o transformăm într-o zonă confortabilă. Deci, un perete pe care îl avem disponibil îl putem dedica unor picturi, unor tablouri tematice sau ramelor cu mesaje pozitive care sunt foarte în vogă.
8. Adăugați culoare. Dacă dețineți o bucătărie care vă pare monotonă ca și combinație de culori, puteți să modificați culoarea unui singur perete sau să revopsiți doar anumite părți din mobilă. O metodă foarte folosită în schimbarea aspectului mobilierului este aplicarea autocolantelor cu diverse modele și culori, inclusiv pe frigider. Încă o idee pe care o puteți încerca, ar fi schimbarea scaunelor cu unele care să aducă o pată de culoare în bucătărie.
9. Schimbați perdelele sau jaluzelele. Mai multă lumină naturală înseamnă mai multă energie și vitalitate. Optați pentru perdele prin care pătrunde lumina sau pentru jaluzele cât mai deschise la culoare, mai ales dacă geamurile bucătăriei nu sunt foarte mari. Pe lângă faptul că vor crea impresia de mai mult spațiu, vă veți bucura de o bucătărie mai luminoasă și mai armonioasă.
10. Insulă. În cazul în care spațiul vă permite puteți amplasa o insulă, chiar și una portabilă care va conferi o imagine total schimbată a bucătăriei dumneavoastră și mai mult spațiu de depozitare. Acesta este foarte chic și folositoare în același timp. Găsiți apartamente în Sibiu noi și spațioase pe care le puteți decora și organiza de la început cu insulă sau cu oricare elemente doriți dumneavoastră să le aveți în propria casă.
După ce măcăr o parte din pașii de mai sus au fost realizați, nu uitați să puneți și o vază cu flori pe masă. Sentimentul primitor de acasă, în momentul în care veți păși în bucătăria dumneavoastră va fi unul cu adevărat unic.