Zile de vară în curte. Cum ne ferim de țânțari și muște?

Serile de vară sunt o adevărată încântare în special atunci când locuiești la casă cu curte. Aici acestea, se transformă în momente memorabile. Amenajarea unei terase este cu siguranță un scop atins dacă dețineți deja o grădină spațioasă. Dacă nu, alegeți case de vânzare din Sibiu care vă vor da posibilitatea de a petrece cât mai multe momente frumoase, chiar în curtea dumneavostră.

Zilele călduroase nu vin doar cu bucurii ci și cu mici intruși care ne pot tulbura buna dispoziție.

Ce trucuri putem folosi ca să scăpăm de țânțari și muște?

Țânțarii și muștele caută de obicei, ape stătătoare pentru a se reproduce și pot depune până la 200 de ouă într-un singur loc. Pentru a preveni ca aceștia să se înmulțească chiar în curtea dumneavoastră încercați să scăpați de sursele de apă stagnantă.

Nu păstrați apă în stropitorile sau gălețile pentru plante și optați doar pentru ghivece pentru flori care au găuri de scurgere a apei. De asemenea, verificați imediat după ploaie protecțiile pentru psicine, trambuline sau alte lucruri din curtea dumneavoastră care rețin apa și scăpați rapid de surplus.

Caracteristicile apei, cum ar fi cele din fântâni sau iazurile mici, sunt medii propice pentru depunerea larvelor. În acest caz apa prezentă acolo ar trebui să fie într-o continuă mișcare. Puteți monta pompe pentru recirculare a apei. Acest lucru va descuraja dezvoltarea larvelor. Dacă aveți băi pentru animale sau păsări, schimbați apa cât mai des, astfel veți opri ciclul de formare al ouălelor să ajungă la maturitate

În cazul în care ați amenajat deja o terasă, puteți opta pentru montarea unor bariere fizice, precum geamuri mari, protecții de plastic sau ecrane din plexiglass în jurul acesteia. Este cea mai sigură metodă pentru prevenirea muscăturilor de țânțari sau contaminarea cu diverse boli pe care le poartă muștele. O variantă mai puțin costisitoare și care aduce cu sine și o îmbunătățire a designului curții dumneavoastră este montarea unor perdele de plasă în locurile unde vă petreceți cel mai mult timpul.

Țânțarii și muștele au ceva în comun. Nici unele dintre acestea nu sunt zburătoare foarte puternice, astfel că prin instalarea unor ventilatoare pentru exterior, pe lângă faptul că vă veți bucura de mai multă răcoare veți elimina și zborul insectelor din zona în care le veți plasa. Totodată, aceștia evită zonele foarte însorite. Așadar, montarea unei umbrele într-o zonă cu soare puternic , este posibil să le descurajeze zborul până la dumneavostră. Atunci când căutați case de vânzare, optați pentru acele imobile care sunt poziționate înspre soare, pentru a vă bucura de cele mai frumoase clipe, chiar în curtea dumneavoastră și a evita micii intruși.

În cazul în care curtea casei este umbrită, cea mai simplă metodă este folosirea spray-urilor pentru țânțari sau cele care au în compoziția lor ingrediente naturale, precum lămâie, lavandă, ulei de eucalipt sau arbore de ceai. Pe lângă faptul că au un miros plăcut, nu sunt nocive pentru sănătate sau mediul înconjurător. Și lumânările cu miros puternic de citrice pot alunga aceste insecte.

Cu toate că dorim să evităm țânțarii, este important de știut că aceștia joacă un rol important în ecosistem. Larvele acestora trăiesc în apă și furnizează o sursă de hrană pentru pești sau alte insecte mai mari care au rol în polenizare. Așadar, încercați să vă feriți de aceștia, aplicând câteva din aceste trucuri.