Zile toride de vară. Află 5 trucuri pentru a-ți răcori locuința fără aer condiționat.

În zilele toride de vară suntem în căutarea locurilor cât mai răcoroase. Cum putem menține o temperatură suportabilă în locuința noastră fără a ne folosi de aerul condiționat? Uite 5 trucuri pe care le poți aplica fără efort.

 În acele zile de vară caniculare tot ce ne dorim este să fugim în zone pline de răcoare. Dar atunci când casa ta se supraîncălzește iar din diverse motive nu folosești sau nu vrei să folosești aerul condiționat, ce alte metode ai putea aplica pentru a păstra o temperatură mai scăzută în propria ta locuință? Uite ce trucuri am găsit: 

1. Păstrează geamurile închise pe timpul zilei.

Cu toate că majoritatea cunoaștem acest truc, s-a demonstrat faptul că majoritatea căldurii din casele noastre intră pe ferestre. Pentru a reuși să păstrezi o temperatură cât mai apropiată de 20 grade (o temperatură suportabilă) ce poți face este să lași ferestrele închise pe timpul zilei și chiar să faci umbră cu draperii sau jaluzele cât mai deschise la culoare. Culoarile închise atrag căldura și o vor dispersa în interior, așadar, un alt truc ar fi să folosești draperii cât mai deschise în geamuri pe timpul verii.

 

Păstrează geamurile închise pe timpul zilei

2. Ventilatorul este încă la modă.

În momentele în care simți nevoia unei brize de răcoare chiar în casa ta și nu deții un aer condiționat sau nu vrei să-l folosești din diverse motive, află că și un ventilator îți poate oferi acel iz de răcoare, mult mai sănătos. Pune în fața acestuia un bol cu apa rece și multă gheață și bucură-te de momente pline de răcoare. Funcționează perfect atât în interior cât și în grădină.

 

Ventilatorul este încă la modă

 

3. Focusează-te pe temperatura corpului nu pe cea din casa ta. Dacă bunicii noștri au supraviețuit fără aer condiționat atunci putem și noi. Cel mai bun mod de a te răcori este acela de a consuma o băutură rece sau fructe răcoritoare însă poți folosi și un bol cu apă rece în care să îți îmbăiezi picioarele sau chiar o sticlă cu apă rece pe care să o plasezi pe gât sau încheieturi în acele momente în care simți că corpul tău s-a supraîncălzit. Un alt truc ar fi să folosești lenjerie de pat din materiale răcoroase sau chiar să le pui la rece înainte de a te așeza în ele. Dacă spațiul nu-ți permite să faci acest lucru poți pune doar învelitoarea pernei la rece . Aceste metode îți vor da o stare de bine în timpul somnului. 

 

Focusează-te pe temperatura corpului nu pe cea din casa ta

 

4. Alege rețete pentru gătit care nu necesită folosirea îndelungată a aragazului sau cuptorului. În zilele în care temperatura de afară este foarte ridicată, cel mai indicat lucru este să nu ne angrenăm în activități care o mențin sau chiar o ridică. Astfel că unul dintre acestea ar fi gătitul. Evită să folosești surse de căldură în timpul zilei, păstrând aceste activități pentru orele de după masa, când se mai racorește sau optează pentru acele rețete, la rece. Dacă locuiești la casă cu curte, gătește afară. Dacă nu poți amâna gătitul în mijlocul zilei folosește un ventilator în bucătărie după ce ai finalizat gătitul. Un al doilea lucru care ar fi de evitat este și călcatul hainelor în aceste perioade ale zilei, foarte călduroase.

 

Alege rețete pentru gătit care nu necesită folosirea îndelungată a aragazului sau cuptorului

 

5. Noaptea este magică. Așa cum după orice lucru mai puțin bun vine și reversul, nopțile de vară sunt adevărate binecuvântări. Aerul este respirabil iar răcoarea mult așteptată se instalează. Așadar, profită de acest lucru. Dacă locuiești la apartament și nu ai posibilitatea de a ieși în grădină sau pe terasă deschide ferestrele, permițând aerulului răcoros să intre în casa ta. Poți opta și pentru câteva minute sau jumătate de oră de recirculare a aerului în tot spațiul tău locativ, prin dechiderea tuturor geamurilor de care dispune locuința ta. Pe lângă acesta, un alt pont bine cunoscut este faptul că aerul cald este mult mai ușor decât cel rece, astfel că acesta va fi mereu în zonele înalte ale casei tale. Așadar alege să te odihnești în încăperile cele mai joase ale casei tale sau chiar să improvizezi un așternut confortabil cât mai aproape de podea.

 

Noaptea este magică

 

Acum că ai aflat ce alte metode de a te răcori există, în afara folosirii aerului condiționat, tu pe care o folosești deja sau vrei să o aplici?